Actief teamuitje

Bent u op zoek naar een actief teamuitje? Als dat eens echt buiten de comfortzone mag zijn, is een workshop effectief communiceren als instrument wellicht een leuk idee. Niet alleen is dit voor ieder een plezierig uitje, maar ook echt leerzaam! Vaak blijft dat de verrassing des te groter is als deelnemers  vooraf niet weten wat ze te wachten staat. Ieder heeft alleen makkelijke kleding en sportieve schoenen moeten meenemen. Een groot voordeel om niet te noemen wat het actief teamuitje inhoud, is dat er ook niet vooraf over kan worden nagedacht. Zo roept het woord ‘boksen’ bij veel mensen iets stoers en spannend op, maar een enkeling associeert het met agressie en ziet dan tegen de activiteit op. Als de deelnemers na het bekendmaken van de activiteit krijgen uitgelegd dat dit actief teamuitje niets te maken heeft met wie nu het beste of sterkste is de deelnemers spelenderwijs plezier ervaren in de basics van het boksen, is er geen ruimte meer om over het boksen en agressie na te denken.

Wat leveren Actieve teamuitjes allemaal op?

Actieve teamuitjes in de vorm van een workshop sparren met je team geeft de deelnemers ook technische skills. Deelnemers leren namelijk spelenderwijs de bokstechnieken aan. Daarnaast komen ook de mentale principes aan bod.De druk wordt veroorzaakt doordat twee personen tegenover elkaar staan met bokshandschoenen op. In het brein gaat er dan vaak een alarmbel af, de zogenaamde ‘fight, flight, freeze’ reactie. Deze reactie maakt dat het lichaam zich razendsnel klaar maakt om te vechten, vluchten of zelfs te verstarren. Deze instinctieve reactie maakt dat de ene persoon spontaan in de aanval gaat en de ander blijft afwachten  en niet tot een bepaald initiatief komt. De primaire reactie onder druk is vaak ook hetgeen waarin iemand zich herkend tijdens het verbaal communiceren onder druk. Als een gesprekspartner namelijk een niet respectvolle opmerking maakt, wordt vaak hetzelfde centrum geprikkeld als tijdens het boksen. Eigenlijk is een discussie waarbij er over en weer wordt geargumenteerd zonder dat er nog geluisterd wordt, daar een goed voorbeeld van.

Wat maakt een Teamuitje actief en  hoe wordt de activiteit begeleid?

Wat een teamuitje actief maakt is dat iedere deelnemer daadwerkelijk uit de comfortzone stapt. Er is een stukje onzekerheid vooraf en een voldoening achteraf als ‘het gevechtje’ is geleverd. Wat verder belangrijk is om een teamuitje actief te maken is dat er voldoende veiligheid is voor de deelnemers om aan de activiteit van het boksen mee te doen. Onder deskundige leiding van Rob Rijk, is dat laatste gegarandeerd. Rob heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van groepen en daarnaast is zelf actief geweest als amateurbokser in de nationale top. Naast  de veiligheid hoeven deelnemers zich ook geen zorgen te maken over hun conditie. Het is geen ‘contest of the fittest’ en er wordt geen appél gedaan op de lichamelijke conditie. Vandaar ook dat een ieder gewoon in makkelijke kleding en sportschoenen kan deel nemen. Als je interesse hebt in een actief teamuitje, neem dan contact op met info@boksenalsmetafoor.nl of bel mobiel met 0650 978 333.

Contactformulier

Klik hier voor het contactformulier