Individueel traject

Persoonlijk aan de slag!

Hoe haal je meer uit jouw persoonlijke kracht? Hoe vergroot je je persoonlijke weerbaarheid?

Ingeprente overtuigingen maken dat het niet gewenst is om onze emoties te laten zien. We zijn gewend ons aan te passen en in te houden, waardoor de energie van onze emoties wordt geblokkeerd. Effect is dat we of snel gefrustreerd raken en geen controle meer hebben over onze emoties of ons volledig van het voelen hebben afgesloten. Het afsluiten van onze werkelijke kracht vergroot de kans op langdurige stress.

Met gebruikmaking van o.a. bokszak en bokshandschoenen maken we  weer contact gemaakt met onze emoties en andere persoonlijke kwaliteiten en kunnen lichaam en geest weer in balans komen.

Tijdens een bokstherapie traject komen thema’s aan de orde komen als : authentieke kracht, weerbaarheid, emotieregulatie, assertiviteit, impulscontrole, stresshantering, zelfvertrouwen, faalangst en incasseringsvermogen.

Boksen als metafoor

Hoe ziet een persoonlijk traject er uit?

Een boksherapiesessie start met in de coaching ruimte het inventariseren van welk gedrag je specifiek wilt bereiken. Vervolgens kijken we o.a. naar  je je kwaliteiten, vaardigheden, overtuigingen en belemmeringen die je ervaart in het al dan niet bereiken van het gewenste gedrag.

Hierna verplaatsen we naar de boksruimte voor het praktijkdeel. In de boksruimte starten we allereerst met een korte warming-up. Hierna wordt aandacht besteed aan de basics van het boksen, zodat je in staat wordt gesteld om ‘gevechtjes’ aan te kunnen gaan.  Vervolgens gaan we specifiek aan de slag gaan met de thematiek uit de inventarisatie.

Tijdens het praktijkdeel zullen we steeds aandacht besteden aan hetgeen je laat zien en ervaart met de handschoenen aan.

Vervolgens verplaatsen we weer naar de coaching ruimte waar je je leerpunten kunt noteren en bespreken.

 

 

Boksen als metafoor

 

Na de sessie krijg je per mail een praktijkopdracht.

Tussen de sessies door is er gelegenheid om telefonisch een  korte sessie te plannen van een kwartier waarin je je voortgang kunt bespreken en vragen kunt stellen.

Wat betreft materialen maken we gebruik van bokshandschoenen, een bokszak, een stootkussen, pads en ander klein materiaal.

Wat betreft de beschikbaarheid kunnen sessies door de weeks overdag gepland worden en op de maandag- en dinsdagavond.

De kosten van het individuele traject bedragen inclusief 5 sessies van 1,5 uur met voortgang bespreking € 750,00 all-in.

Alternatief is een traject van 5 sessies van 1 uur voor € 500,00 all-in. Hierin zijn de voortgang besprekingen niet meegenomen.

De kosten zijn voor particulieren inclusief en organisaties excl. 21% BTW.

 

 

Boksen als metafoor