DISC en Boksen

Waarom Boksen met DISC?

 

Ben jij snel of juist rustig? Ben je introvert of extravert? En ben jij taak- of meer mensgericht?
DISC is een persoonlijkheidstypen model wat antwoord geeft op deze vragen. Boksen geeft inzicht in je primaire gedrag onder druk. Als we met bokshandschoenen tegenover elkaar staan is de kans groot dat we instinctief reageren. Onze primaire stijl van communiceren onder druk wordt hierdoor snel zichtbaar. Gedrag wat zichtbaar is in een veilige omgeving, wordt op een laag drempelige manier bespreekbaar. Inzichten door ervaringen van het boksen gekoppeld met inzichten van het DISC model, zorgen voor een krachtige leerervaring.

Hoe ziet een dagtraining Boksen met DISC er uit?

In de ochtend gaat het team aan de slag met de bokshandschoenen. Het team ervaart de overeenkomsten en verschillen in de diverse stijlen van communiceren.

Thema’s die aan de orde komen zijn feedback geven en ontvangen, regie kunnen nemen over eigen gedrag en omgaan met andere gedragsstijlen. Boksen wordt als metafoor  gebruikt voor aspecten als: contact maken, ruimte innemen en geven,  raken en geraakt worden en komen, moed, incasseren en komen tot een win-win.

 Tijdens de middag gaan de teamleden aan de slag met het inzichtelijk krijgen van de persoonlijkheidstypen van het DISC model. Ter plekke wordt gezamenlijk een test ingevuld en wordt het model inzichtelijk gemaakt.

Vervolgens worden met aantrekkelijke werkvormen de verschillen tussen de diverse persoonlijkheidstypen ervaren en wordt een brug gelegd naar de dagelijkse praktijk. Naar gelang de behoefte van de opdrachtgever wordt besproken hoe de overeenkomsten en verschillen in persoonlijke typen benut kunnen worden ten behoeve van de samenwerking.

 

Wat levert een workshop DISC met Boksen als Metafoor op?

  • Inzicht in je eigen gedrag in het communiceren onder druk
  • Herkennen, erkennen en inzicht in het benutten van de DISC stijlen
  • Inzicht in hoe tijdens interacties onder druk invloed uit te oefenen
  • Bruikbare tips voor de praktijk
  • Een leuke, laagdrempelige, leerzame teamervaring

 Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons bureau op 085 06 06 975 of stuur een bericht via onze contactpagina

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights