Workshop “Kleur bekennen”

 

Teamdag ‘Kleur Bekennen’

Zoek je een één-daagse workshop waarbij Boksen als metafoor en het ‘kleur bekennen’ van persoonlijke drijfveren centraal staat?
Het doel van deze teamdag is om samen met het team op een ludieke wijze uit de comfortzone te gaan, elkaar beter te leren kennen en samen te werken.

Inhoud

Tijdens de ochtend krijgt het team inzicht in hun drijfveren vanuit de werkomgeving. Achtergrond van de test is de waardentheorie van Clare Graves, waaruit  o.a. de Management Drives test is ontwikkeld. Ieder teamlid vult vooraf aan de workshop een online waardentest in, waarvan het persoonlijk profiel op de teamdag inzichtelijk wordt gemaakt.
Naast het persoonlijke profiel wordt ook inzicht verkregen in het teamprofiel. Duidelijk hierin wordt waar de aandachtspunten van het team liggen met het oog op de gewenste samenwerking. Daarnaast wordt stilgestaan bij vragen als: “we werken samen, maar zijn we wel een team?” en  “weten we elkaar te vinden, zoeken we elkaar op en geven we elkaar feedback?”

In de middag gaat het team letterlijk aan de slag met de bokshandschoenen. Naast lekker fysiek bezig zijn is het boksen een metafoor voor het communiceren in de dagelijkse werksetting. Er wordt aangesloten bij de aandachtspunten vanuit het persoonlijk en teamprofiel van de ochtend, waarbij de kleurentheorie een anker vormt voor de dagelijkse praktijk.

De dag wordt begeleid door trainer/facilitator Rob Rijk en afhankelijk van het aantal personen een co-trainer. Rob Rijk heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden op het gebied van de drijfveren van Graves en het verzorgen van workshops met ‘Boksen als metafoor’.

De workshop ‘Kleur Bekennen’ is een dienst van www.meta-com.nl