Teamdag Kleur bekennen

KLEUR BEKENNEN Teamdag

Zoek je een één-daagse training waarbij de teamontwikkeling of teambuilding centraal staat?

Het doel van deze teamdag is om samen met het team op een ludieke wijze uit de comfortzone te gaan, elkaar beter te leren kennen en daardoor beter samen te werken. 

Wat levert het op?

N

Inzicht in de individuele drijfveren en drijfveren van collega's

N

inzicht in het proces herkennen - erkennen en benutten van elkaars drijfveren

N

ervaren met de bokshandschoenen hoe de drijfveren werken in de praktijk

N

Een plezierige, leerzame teambuilding

Duur 2 dagdelen

Op locatie in heel NL

6 - 30 Deelnemers

Afgestemd per organisatie

Ochtendprogramma

In de ochtend gaat het team aan de slag met de bokshandschoenen. Het team ervaart de overeenkomsten en verschillen in de diverse stijlen van communiceren. De opgedane inzichten worden meegenomen naar het middagprogramma.

Het team doorloopt een proces van herkennen, erkennen en benutten van persoonlijke stijlen van communiceren.  Vooraf wordt besproken welke thema’s er in het team aan de orde zijn. Veel voorkomende thema’s zijn: feedback geven en ontvangen, regie kunnen nemen over eigen gedrag en omgaan met verschillende gedragsstijlen.

Aspecten die behandeld worden zijn: contact maken, ruimte innemen en geven,  raken en geraakt worden en komen tot een win-win. Thema’s die aan bod komen zijn: veiligheid, vertrouwen, moed en incasseren.

Middagprogramma

Tijdens de middag gaan de teamleden aan de slag met het inzichtelijk krijgen van de drijfveren in de werkomgeving. Achtergrond is de waardentheorie van Graves, ookwel bekend als Management Drives, of het DISC model. Naar keuze wordt online of ter plekke een test ingevuld waarmee de teamleden inzicht krijgen in hun persoonlijk profiel.

Uitgangspunt is hoe de verschillen van de individuele drijfveren te benutten in het kader van de teamdoelstelling. Daarnaast wordt stilgestaan bij vragen als: “we werken samen, maar zijn we wel een team?” en  “weten we elkaar te vinden, zoeken we elkaar op en geven we elkaar feedback?”

Wanneer er een specifieke behoefte is om aan te sluiten bij een model wat in de organisatie wordt gehanteerd, is dit mogelijk.  

Veiligheid

Het veiligheidsaspect wordt vooraf duidelijk aan de orde gesteld. Daarnaast zal er een veilige sfeer worden gecreëerd waardoor openheid en feedback kan plaatsvinden.  Meedoen vereist geen conditie of techniek en kan in makkelijk zittende kleding worden gevolgd.

 

Boksclinic workshop

Onze teamdag kleur bekennen was een groot succes. Boksen als metafoor voor feedback geven werkte erg goed. In de week na de workshop gaven meerdere collega’s aan dat ze werksituaties van zichzelf en anderen in het team nu beter konden plaatsen. Dus de opgedane kennis werd ook direct toegepast in de praktijk. Al met al een verbindende, leerzame en leuke teamdag!

Ingeborg Gailaard

Teamleider, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

CONTACTFORMULIER

Bezoekadres

Vosweide 48                       
7325 DC Apeldoorn
T: 085 - 0606 975

Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht
T: 085 - 0606 975

E-mail

info@boksenalsmetafoor.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Vrijdag
09:00 / 17:00

Verstuur een bericht

.

 
Geverifieerd door MonsterInsights