AAN DE SLAG

Individueel

Bokstherapietraject

Wil je:

=

Leren omgaan met je emotionele reacties?

=

In contact komen met je gevoel en lichaam?

=

Meer zelfvertrouwen ontwikkelen ?

Ingeprente overtuigingen over hoe je moet zijn, maken dat het niet gewenst is om je emoties te laten zien. We zijn gewend om ons in te houden en aan te passen, waardoor de energie van onze emoties wordt opgestapeld met een grote kans op langdurige stress.

Met gebruikmaking van bokstherapeutische methoden en de toegepaste (sport)psychologie, leer je stapsgewijs ‘het heft in eigen handen te nemen’ .

Jouw traject wordt volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om persoonlijk te groeien.
Voorbeelden van thema’s die aan de kunnen komen zijn:  emotieregulatie, assertiviteit, stresshantering, zelfvertrouwen, faalangst en omgaan met verlies.

 

Wat levert een bokstherapie traject je op?

N

Je leert effectief om te gaan met je primaire emotionele reacties

N

je komt in contact met je gevoel en je lijf

N

Je leert hoe om te gaan met lastige situaties

N

je leert te staan voor je zelf en ontwikkelt zelfvertrouwen

Boksen als metafoor

Duur 5 x 1.5 uur

praktijklocatie Apeldoorn

individueel

vrijblijvend telefonische kennismaking

Hoe ziet een sessie er uit?

 • Een sessie start in de coachingsruimte met het inventariseren van welke doelen je specifiek wilt bereiken op zowel korte- als lange termijn en wat je tot nu toe heeft belemmerd in het bereiken van deze doelen.
 • Hierna verplaatsen we ons naar de boksruimte voor het praktijkdeel. Na een korte warming-up wordt aandacht besteed aan de basics van het boksen, zodat je in staat wordt gesteld om met de boksmaterialen te werken en bovendien korte ‘gevechtjes’ aan te kunnen gaan met de begeleider.
 • Vervolgens gaan we specifiek aan de slag gaan met het voor de sessie gestelde doel.
 • We sluiten de sessie af met een evaluatie van de leerpunten en de afspraak van een huiswerkopdracht.

 

 

Aanvullende informatie

 • Tijdens het praktijkgedeelte maken we gebruik van bokshandschoenen,  stootkussen, bokszak, pads en ander klein materiaal
  • Wat betreft de beschikbaarheid kunnen sessies door de weeks overdag gepland worden tussen 09.00 uur en 17.00 uur
  • Neem vrijblijvend contact op met Rob Rijk 0650 978 333 

   

   

  Testimonial

   “Ik vond het verrassend, confronterend en verhelderend om te ervaren hoe ogenschijnlijk eenvoudige boksoefeningen mij bewust maakten van mijn patronen. Patronen die ik weliswaar kende, maar die nu op een andere manier werden blootgelegd dan bij de meer verbale coaching en therapie die ik heb gehad. Bij mij heeft dat voor meer bewustwording gezorgd.

   Rob is als coach breed georiënteerd. Hij heeft kennis van diverse theorieën en stromingen. Dat maakt dat hij in individuele sessies kan anticiperen en kan werken met wat zich aandient. Dat maakte het mogelijk om aan de slag te gaan met een patroon dat zich tijdens het boksen aandiende. Namelijk het denken vanuit de behoeften van de ander in plaats van vanuit mijn eigen behoeften. Ik kan Rob zeker aanbevelen”.

   Freek H. HR medewerker

    

   Testimonial

   “Ik wil Rob ontzettend bedanken voor zijn hulp, inzicht, empathie, geduld, vasthoudendheid en durf. Ik heb zó ontzettend veel geleerd in deze zes sessies; wat ik toch in alle eerlijkheid niet zo intens verwacht had. Ik heb ontzettend veel bewondering voor zijn houding en acties tijdens onze bijeenkomsten. Ik ben in alle sessies getest, getoetst en heb soms ook de angst ervaren. Maar ik ben nooit onveilig, on-vertrouwd of hulpeloos weggelopen; eerder het tegendeel.

   Hoewel je stiekem misschien altijd hoopt bij zulke sessies dat er ‘snelle en gemakkelijke’ tools uitkomen om de hulpvraag te beantwoorden, waardeer ik het juist dat Rob de focus ook legt op de moeilijke vragen en niet bang geweest is om mij daarmee te confronteren.  Kortom, veel dank en bewondering!”

   Sandra E. productmanager

   Geverifieerd door MonsterInsights