Testimonials

Lees hier wat onze klanten zeggen over de workshops.

Ervaringsgerichte workshop om effectiever te communiceren

aanbevelingen

Wat vinden onze klanten?

 

Zie hieronder een mail van een collega over de workshop die jij gisteren gegeven hebt. Ik sluit mij aan bij haar mail. Nogmaals onze complimenten! :
“Reuze dank voor de bijzonder inspirerende workshop! Ik vond het een bijzondere ervaring om al boxend na te denken over je communicatie”  Ir. Norbert Konincks, Docent Fontys Hoge Scholen MER juni 2018

 

“We hebben met Jong Dyade een leuke en energieke boksclinic met Rob gehad! Mooi om met elkaar iets actiefs te doen, waarbij ook de verbinding werd gemaakt met de communicatiestijlen van de collega’s. Daarnaast was er ook voldoende ruimte voor plezier en humor. Top!Daniëlle van Schaik Dyade  juni 2018

 

Het boksen vond ik een zeer leuke ontspannen en fysieke bezigheid als afsluiting van de dag”
Niesje Jansen KNCV mei 2018


De workshop was een mooie vertaling van de interactie op de werkvloer. Als team hebben we hiermee een mooie stap gezet in het vinden van de aansluiting naar elkaar en daarmee elkaar de ruimte gunnen. En elkaar af en toe durven te raken, omdat dit aanzet tot ontwikkeling. Iedereen ging met een big smile naar huis! 
Margo van Bork & Sarah Gharzoul Engie mei 2018

 

“Wij waren heel tevreden met jouw workshop en de feedback en koppeling aan communicatie. Bedankt daarvoor!”
Noor Hooijman Directeur De Sleutel april 2018

 

De workshop is bij iedereen bijzonder positief ontvangen! Het was verrassend, uitdagend, niet standaard en positief. En het sloot prima aan bij ons programma over veranderen en gedrag.
Brenda Blankendaal, Strategisch Adviseur Communicatie Intermaris (maart 2018)

 

De workshop met Rob is een echte energizer voor je team. We zijn op een speelse manier met elkaar aan de slag geweest en het is mooi om te zien hoe de verschillende communicatiestijlen echt terug te zien zijn tijdens het boksen! Mooie inzichten opgedaan. Nogmaals dank en wellicht tot ziens!
Jurriaan Peters, Operationeel manager Filialen JUMBO (februari 2018
)

 

Rob heeft in onze training teamcoachen het blok ‘feedback geven’ vormgegeven. Wat een fijne toevoeging aan onze training. Duidelijk onderbouwd met theorie is het leren met het lijf een geweldige ervaring voor de deelnemers. Krachtig en zacht daagt Rob de deelnemers uit om helder te reflecteren en feedback te geven, regelmatig aangevuld door een demo met een deelnemer. Rust, leiderschap, vakbekwaam, gepassioneerd, scherp en zacht, zijn woorden die Rob beschrijven.”

Marja van Solkema, Scrumcoachschool (januari 2018)

 

Hartelijk dank Rob voor de workshop Boksen als metafoor, het was een groot plezier om deze workshop te volgen. Daarbij herkende ik in het boksen de communicatiestijl van collega’s terug: is iemand aanvallend of juist verdedigend, en geeft iemand je de ruimte? De workshop was zeer interessant, al werd na afloop vooral mijn ‘goede rechtse’ onthouden .”
Mara Goorts, NS TreinTestCentrum (december 2017)

 

‘De workshop boksen sloot ontzettend goed aan bij de training van Van Harte en Lingsma. Rob voelde goed aan waar wij mee bezig waren en gaf op een rustige en doortastende manier les.Mooi om te zien hoe iedereen weer anders reageert en hoe waardevol incasseren kan zijn. De basisregels neem ik iedere dag mee en het is fijn daar steeds weer even bij stil te staan; het helpt de communicatie en het werkplezier te verbeteren’.
Andrea Hakkaart, Gemeente Leiden (november 2017)

 

De zeer persoonlijke benadering, de rust die de workshop uitstraalde, gecombineerd met de behoorlijke lichamelijke inspanning, maakte de workshop tot een leuke beleving. Naast leuk was de workshop ook leerzaam: het vertelt je veel over hoe jij zelf staat in samenwerking en of je bereid bent ‘geraakt te worden en te raken’. Dank je wel, Rob.
Manon Penris, Senior Educator, NSPOH (oktober 2017)

 

Met onze groep collega huisartsen de boksworkshop communiceren onder druk gevolgd. Een hele goede manier om elkaars en eigen stijlen te analyseren. Een hele leuke manier om eens iets totally different met elkaar te doen!
Bianca van Kralingen, huisarts Gezondheidscentrum Marne (oktober ’17)

 

We hebben een erg leuke en leerzame ochtend gehad met Rob. Rob is erg professioneel en interacteert uitstekend met de groep. Wonderbaarlijk hoe goed de metafoor werkt en meteen de volgende dag al in de praktijk te brengen was. Een aanrader!
Elmer Cladder – Geodan (okt. 2017)

 

Wij hebben een fantastische en leerzame workshop gehad, je denkt te weten hoe je zal reageren maar dat blijkt dan toch anders te zijn.  Een workshop waar je energie van krijgt en je collega’s je soms nog kunnen verrassen.
Jennifer Wammes, Gemeente Tilburg (juli 2017)

 

“ Een super leuke workshop die ons operationele team geprikkeld heeft om opnieuw te kijken naar de onderlinge communicatie. De rust en kundigheid die Rob uitstraalt maakt dat de workshop voor iedereen geschikt is en ook als zodanig wordt geaccepteerd. Een absolute aanrader voor elk team”
Arnold van der Werff Coördinator noodhulp Rode Kruis (juni 2017)

 

Wij hebben met Rob een fantastisch leerzame middag beleefd. Er ontstond een waardevolle simulatie van de werkelijkheid waarbij er op een veilige manier wordt ervaren hoe je onder druk non-verbale communicatie waarneemt. je instinctieve reactie hierop leert in te schatten en deze om te buigen naar een strategisch wenselijke reactie. Dit is een waardevolle toevoeging aan je persoonlijke effectiviteit.
Janine de Jong UWV divisie SMZ (mei 2017)

 

Rob heeft een fantastische workshop georganiseerd voor ons Marketing Team in april 2017. Het team was heel enthousiast over het feit dat er veel overeenkomsten zijn tussen boksen en de manier waarop je je zelf profileert binnen een werkomgeving. Leerzaam, leuk en heel toepasbaar!
José van der Vlies  Douwe Egberts (april 2017)

 

” Juist de combinatie met letterlijk bewegen, raken, geraakt worden en instinctieve reflexen maakt dat de modellen van communicatie in de praktijk tot leven komen, en geven je zo een soms verrassend inzicht in je eigen gedrag. Rob maakt contact met de groep, en daagt je uit door scherpe observaties, ook door letterlijk zelf de handschoen op te pakken. Een absolute aanrader, niet alleen voor een leuk en leerzaam teamuitje, maar, zoals in ons geval, ook als waardevolle verdieping binnen een breder leiderschap- en communicatie trainings traject.”
Jeroen van Hapert, deelnemer aan de KIM management training van Van Harte & Lingsma  (jan. 2017)

 

“Een mooie leerervaring: in de boksworkshop heeft Rob ons stap voor stap laten zien hoe je je eigen grenzen en die van je collega’s weet te verleggen. Een prima combinatie van fysieke inspanning en mentale uitdaging, waarbij je al sparrend tot nieuwe inzichten komt over jezelf en elkaar!”
Rob Radelaar – Robeco  (jan. 2017)

 

“Het is nu zo’n twee weken geleden en ik heb mijn ervaring tijdens de workshop managementboxen al zeker acht keer gebruikt als voorbeeld in gesprekken en workshops. Deze workshop is erg effectief als je meer wilt leren over je eigen gedrag binnen en buiten je comfort zone.”
Eppo Kuiper partner Lean Consultancy Group  (dec. 2016)

 

Boksen als metafoor” voor communicatie werkt als een donderslag bij heldere hemel! In één klap (oké, soms een paar meer) wordt duidelijk waar je samen met je collega’s op kunt letten om de onderlinge communicatie te verbeteren.We hebben de workshop in mijn team ingezet als start van een teamdag, en de metafoor liep als een lopend uurtje door de rest van de dag heen (en daarna!). De enthousiaste en uiterst respectvolle en professionele begeleiding van Rob hebben daar zeker aan bijgedragen!
Pieter Jacobs, Teamleider Rijkswaterstaat (nov. 2016)

 

“Rob heeft bij ons twee groepen begeleid, hij maakte razendsnel een koppeling met het werk van onze medewerkers en betrok alle niveaus bij het boksen. Schitterend om de karakters van collega’s terug te zien in het boksen. Alle medewerkers kwamen vol energie, positief en met nieuwe inzichten uit de training”.
Zef Suilen, Opleider Klantenservice Aliander (okt.2016)

 

“De mensen die op onze Vrijwilligersdag de workshop hebben gevolgd, waren allemaal razend enthousiast
Marlies Hofland, Adviseur Interne Communicatie – Nederlandse Rode Kruis (mei 2016)

 

“Rob combineert een toegankelijke benadering met een scherp inzicht in mensen en hun patronen. Tijdens zijn boksclinics, waarin gedrag (fysiek) zichtbaar wordt, weet hij een veilige en uitdagende sfeer te creëren. Zijn rake feedback legt bloot waar het in de kern om draait. Een krachtige leerervaring en bovendien erg leuk om met elkaar te doen!”
Inge van den Broek Paluka ( jan. 2017)

 

‘Mooi om aan den lijve te ervaren dat de aanval lang niet altijd de beste verdediging is en dat meebewegen, incasseren en ontwijken minstens zo effectief en vaak effectiever is. De parallel met de stevige gesprekken die wij in ons werk regelmatig voeren en de weerstand die we dan soms ervaren, ligt voor de hand; het gaat ook daar niet om de strijd op zich, in tegendeel zelfs, het gaat vooral om het boeken van vooruitgang en het ondersteunen van onze gesprekspartners daarbij. 
Rob Stevens, partner Q3 Consult’ (maart 2016)

 

De boksworkshop zet de collega’s vanaf de eerste minuut stevig op de aarde. Ze leren door het sparren, de principes van open communiceren, hoe vertrouwen werkt en de keuze tussen verdedigen en aanvallen. Na de 1,5u durende sessie hadden we een nieuwe taal met elkaar gecreëerd. Bijzonder om te ervaren hoe effectief dit kan zijn.’
Anne Mariecke Haijtink Rabobank Markt en Distributie (febr. 2016)

 

Verrassend, interessant en leerzaam om een fysieke ervaring door te vertalen naar je communicatie in het dagelijks leven. Daarnaast ook gewoon leuk en veel plezier gehad.”
Robbin Haaijer, Directeur  Beekveld & Terpstra (juni 2016)

 

Rob heeft mijn team dat bestaat uit ca 30 medewerkers een boeiende workshop gegeven. Verbetering van de communicatie en daardoor verbetering van de samenwerking in het team was het thema. Daarnaast moest het ook een plezierige ochtend worden. De medewerkers wisten van te voren niet wat hen te wachten stond. Rob heeft hen meegenomen in de metafoor van het boksen voor communicatie. Het is een actieve en plezierige workshop geweest waar waar sommige punten die voor verbetering vatbaar zijn in het team aan het licht zijn gekomen. Rob straalt rust uit en luistert goed naar de deelnemers. Hij geeft ruimte en geeft daarbij de grenzen aan.
Chris Kornmann Teamleider UWV (maart 2016)

 

Onwijs bedankt voor de toffe workshop, ik heb er zelf weer(!) verrassende dingen uitgehaald! En aan het einde van de middag alleen maar positieve reacties van alle collega’s.
Moniek Jansen, informatiemanager CIZ  (nov. 2016)

 

Super grappig dat boksen en communicatie zo op elkaar lijken
Eric Automobielbedrijf Pon Leusden (juni 2015)

 

Top hoe communicatie verdieping krijgt door bokshandschoenen”
Jannie D. ARAG ( juni 2015)

 

Leuk dat iemands zijn karakter zo duidelijk wordt in het boksen”
Annemieke v.D. Quarant ( nov. 2015)

 

“Rob laat op een inspirerende manier zien dat boksen meer is dan alleen fysiek. Je ervaart dat je instelling, het meebewegen met de tegenstander en je zelfcontrole nog veel belangrijker zijn. Daarbij legt hij op een verrassende manier de relatie met het dagelijks leven.”
Onno de Moor van Doxis Informatiemanagers ( juni 2015)

 

Leuk en leerzaam bij communiceren
Thomas ISVW (juni 2015)

 

Eén stap terug betekent twee stappen vooruit”
Olav Rabobank Leusden (juni 2015)

 

Gaaf om mee te maken dat techniek en communicatie zo belangrijk zijn i.p.v. bruut stoten
Hugo AFAS (juni 2015)

 

Top communicatieve training!
Lars B. Middenduingroep Nijkerk (juni 2015)

 

Leuke vorm van communicatie, nu leren we onze collega’s echt kennen!
Remco Gousma Stichting de Boom (juni 2015)

[siteorigin_widget class=”SynvedSocialFollowWidget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]

 

 

Met bokshandschoenen aan reageren we vaak instinctief door aan te vallen of te verdedigen. Tijdens een discussie doen we instinctief eigenlijk hetzelfde; we willen verbaal raken en/of zelf niet geraakt worden. Maar hoe effectief is dat? En wat heeft dat voor invloed op de dagelijkse samenwerking? Tijdens deze dynamische workshop gaan we onderzoeken wat onze primaire communicatiestijl onder druk is, doen we inzichten over ons gedrag onder druk en krijgen we tools om effectiever te communiceren.

DOEL EN STRUCTUUR VAN DE WORKSHOP

 

Doel van de workshop is inzicht te verkrijgen in zowel ineffectief- als effectief gedrag onder druk. Na een korte uitleg over Boksen als metafoor voor het dagelijks communiceren, gaan de deelnemers op een speelse wijze de basics van het boksen ervaren. Hiermee wordt tegelijkertijd een veilige setting gecreëerd om het ‘communiceren onder druk’ aan te gaan. Vervolgens gaan de deelnemers kleine boksgevechtjes aan waarbij thema’s als ruimte geven en nemen, raken en geraakt worden en de primaire stijl van communiceren onder druk worden onderzocht. Na een boksgevechtje reflecteren de deelnemers hun ervaringen in tweetallen en soms in een grotere groep. Gedurende de workshop worden attractieve werkvormen afgewisseld met demonstraties van de workshopleider.

VEILIGHEID

 

Het boksen roept bij sommige mensen associaties op met geweld. Vandaar dat tijdens de opbouw van de workshop een veilige sfeer wordt gecreëerd, wat direct leidt tot plezier. Deelname aan de workshop vereist geen specifieke conditie en kan in makkelijk zittende (werk)kleding worden gevolgd.

WAT LEVERT DE WORKSHOP OP?

 

 inzicht in persoonlijke communicatiestijlen onder druk
 inzicht in niet effectieve en effectieve gedrag
 praktische tips voor het dagelijks functioneren
 een plezierige krachtige herinnering teambuilding

WORKSHOPLEIDER, LOCATIE, DUUR EN DEELNEMERS

 

De workshop wordt verzorgd door managementtrainer en coach Rob Rijk . Hij heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van teams in organisaties en heeft gebokst op Nationaal niveau. De workshop kan door heel Nederland plaatsvinden. De keuze van de locatie is aan de opdrachtgever. De workshop duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur, maar kan in overleg worden aangepast.

De workshop is al te boeken vanaf 4 personen. Bij groepen vanaf 30 personen zullen één of meerdere teamleden van het boksen als metafoor team ondersteunen. Voor de bokshandschoenen (en binnenhandschoenen) wordt gezorgd.

Bij groepen vanaf 30 personen zullen één of meerdere teamleden van het boksen als metafoor team ondersteunen. De workshop is te boeken tot 300 personen en kan door heel Nederland plaatsvinden.

TESTIMONIALS

"De workshop is bij iedereen bijzonder positief ontvangen! Het was verrassend, uitdagend, niet standaard en positief. En het sloot prima aan bij ons programma over veranderen en gedrag."

Brenda Blankendaal, Strategisch Adviseur Communicatie Intermaris (maart 2018)

"De workshop met Rob is een echte energizer voor je team. We zijn op een speelse manier met elkaar aan de slag geweest en het is mooi om te zien hoe de verschillende communicatiestijlen echt terug te zien zijn tijdens het boksen! Mooie inzichten opgedaan. Nogmaals dank en wellicht tot ziens!"

Jurriaan Peters, Operationeel manager Filialen JUMBO (februari 2018
)

"Rob heeft in onze training teamcoachen het blok ‘feedback geven’ vormgegeven. Wat een fijne toevoeging aan onze training. Duidelijk onderbouwd met theorie is het leren met het lijf een geweldige ervaring voor de deelnemers. Krachtig en zacht daagt Rob de deelnemers uit om helder te reflecteren en feedback te geven, regelmatig aangevuld door een demo met een deelnemer. Rust, leiderschap, vakbekwaam, gepassioneerd, scherp en zacht, zijn woorden die Rob beschrijven."

Marja van Solkema, Scrumcoachschool (januari 2018)
Neem contact op voor het boeken van een workshop.

Zie ook onze andere workshop Van Tegen naar Samen’ en de Boksclinic ‘Sparren met je team’.