Effectief Communiceren onder druk

Ervaringsgerichte workshop om effectiever te communiceren

communiceren onder druk

Met bokshandschoenen aan reageren we vaak instinctief door aan te vallen of te verdedigen. Tijdens een discussie doen we instinctief eigenlijk hetzelfde; we willen verbaal raken en/of zelf niet geraakt worden. Maar hoe effectief is dat? En wat heeft dat voor invloed op de dagelijkse samenwerking? Tijdens deze dynamische workshop gaan we onderzoeken wat onze primaire communicatiestijl onder druk is, doen we inzichten over ons gedrag onder druk en krijgen we tools om effectiever te communiceren.

Doel en structuur van de workshop

Doel van de workshop is inzicht te verkrijgen in zowel ineffectief- als effectief gedrag onder druk. Na een korte uitleg over Boksen als metafoor voor het dagelijks communiceren, gaan de deelnemers op een speelse wijze de basics van het boksen ervaren. Hiermee wordt tegelijkertijd een veilige setting gecreëerd om het 'communiceren onder druk' aan te gaan. Vervolgens gaan de deelnemers kleine boksgevechtjes aan waarbij thema's als ruimte geven en nemen, raken en geraakt worden en de primaire stijl van communiceren onder druk worden onderzocht. Na een boksgevechtje reflecteren de deelnemers hun ervaringen in tweetallen en soms in een grotere groep. Gedurende de workshop worden attractieve werkvormen afgewisseld met demonstraties van de workshopleider.

Veiligheid

Het boksen roept bij sommige mensen associaties op met geweld. Vandaar dat tijdens de opbouw van de workshop een veilige sfeer wordt gecreëerd, wat direct leidt tot plezier.  Deelname aan de workshop vereist geen specifieke conditie en kan in makkelijk zittende (werk)kleding worden gevolgd.

Wat levert de workshop op?

  • inzicht in persoonlijke communicatiestijlen onder druk
  • inzicht in niet effectieve en effectieve gedrag
  • praktische tips voor het dagelijks functioneren
  • een plezierige krachtige herinnering
  • teambuilding

Workshopleider, locatie, duur en deelnemers

De workshop wordt verzorgd door managementtrainer en coach Rob Rijk . Hij heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van teams in organisaties en heeft gebokst op Nationaal niveau. De workshop kan door heel Nederland plaatsvinden. De keuze van de locatie is aan de opdrachtgever.  De workshop duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur, maar kan in overleg worden aangepast.
De workshop is al te boeken vanaf 4 personen. Bij groepen vanaf 30 personen zullen één of  meerdere teamleden van het boksen als metafoor team ondersteunen. Voor de bokshandschoenen (en binnenhandschoenen) wordt gezorgd. Bij groepen vanaf 30 personen zullen één of  meerdere teamleden van het boksen als metafoor team ondersteunen. De workshop is te boeken tot 300 personen en kan door heel Nederland plaatsvinden.

Neem contact op voor het boeken van een workshop.

Zie ook onze andere workshop 'Van Tegen naar Samen' en de Boksclinic 'Sparren met je team'.

Boksen als metafoor is een dienst van MetaCom Training & Coaching  

Follow Us