Effectief Communiceren onder druk

Ervaringsgerichte workshop om effectiever te communiceren

communiceren onder druk Met bokshandschoenen aan reageren we vaak instinctief door aan te vallen of te verdedigen. Tijdens een discussie doen we instinctief eigenlijk hetzelfde; we willen verbaal raken en/of zelf niet geraakt worden. Maar hoe effectief is dat? En wat heeft dat voor invloed op de dagelijkse samenwerking? Tijdens deze dynamische workshop gaan we onderzoeken wat onze primaire communicatiestijl onder druk is en leren we hoe effectiever te communiceren.

Doel en structuur van de workshop

Doel van de workshop is inzicht te verkrijgen in zowel ineffectief- als effectief gedrag onder druk. Na een korte uitleg over Boksen als Metafoor voor het dagelijks communiceren, gaan de deelnemers op een speelse en attractieve wijze de basics van het boksen ervaren. Hiermee wordt tegelijkertijd een veilige setting gecreëerd om het 'communiceren onder druk' aan te gaan. Na de basics gaan de deelnemers kleine boksgevechtjes aan waarbij afhankelijk van de doelstelling o.a. thema's als ruimte geven en nemen en raken en geraakt worden worden onderzocht. Ook de primaire stijlen en de effecten daarvan komen aan bod. Na een boksgevechtje reflecteren de deelnemers hun ervaringen in tweetallen en soms in een grotere groep. Gedurende de workshop worden attractieve werkvormen afgewisseld met demonstraties van de workshopleider.

Veiligheid

Het boksen roept bij sommige mensen associaties op met geweld. Vandaar dat tijdens de opbouw van de workshop een veilige sfeer wordt gecreëerd, wat direct leidt tot plezier.  Deelname aan de workshop vereist geen specifieke conditie en kan in makkelijk zittende (werk)kleding worden gevolgd.

Wat levert de workshop op?

  • inzicht in persoonlijke communicatiestijlen onder druk
  • inzicht in niet effectieve en effectieve gedrag
  • praktische tips voor het dagelijks functioneren
  • een plezierige krachtige herinnering
  • teambuilding

Workshopleider

De workshop wordt verzorgd door managementtrainer en coach Rob Rijk . Hij heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van teams in organisaties. Als wedstrijdsporter heeft hij gebokst op Nationaal niveau. Bij groepen vanaf 30 personen zullen meerdere ervaren begeleiders aanwezig zijn. Neem contact op voor het boeken van een workshop. Zie ook onze andere workshop 'Van Tegen naar Samen' en de Boksclinic 'Sparren met je team'. Boksen als metafoor is een dienst van MetaCom Training & Coaching  

Follow Us