Boksclinic

Boksclinic

 

Ben je op zoek naar een leuke, spannende en leerzame boksclinic voor je team, klanten of organisatie? Het gaat in een boksclinic verder dan het gezellig een paar rondjes sparren met elkaar. Zie voor onze workshop de mogelijkheden op onze  homepage.

 

Boksen en dagelijks functioneren

Boksen biedt namelijk veel extra’s! Met bokshandschoenen aan reageren we vaak instinctief door aan te vallen of te verdedigen. De opgeroepen spanning en hoe we daar mee omgaan, is makkelijk vergelijkbaar met hoe we als persoon zijn. En dat maakt boksen nu juist zo vergelijkbaar met ons dagelijks functioneren. Tijdens discussies reageren we min of meer instinctief op onze gesprekspartner.

Vergeleken met het boksen kan gesteld worden dat het gaat om ‘verbaal willen raken en zelf niet geraakt willen worden!’ Gevolg is dat er nauwelijks geluisterd wordt en argumenten gepareerd worden met het plaatsen van tegenargumenten.

Tijdens de boksclinic gaan we gedrag van wat er tijdens het gevecht gebeurt onderzoeken. Het doel is om instinctief gedrag  om te zetten in effectief bewuster gedrag. Als deelnemer ga je met elkaar kleine gevechtjes aan. Daarna wordt gereflecteerd op je eigen ervaring en die van je collega’s.

Thema’s

Gedurende de boksclinic passeren diverse thema’s de revue. Voorbeelden van thema’s zijn: contact maken, aftasten, ruimte in nemen en grenzen stellen. Maar ook: initiatief nemen, incasseren, vertrouwen en het omgaan met diverse stijlen van communiceren onder druk.

Wat leveren Boksclinics allemaal op?

Primair gaat het tijdens boksclinics om het communiceren onder druk. Hoe doe je dat nu? Ben je iemand die direct de aanval in gaat? O ben je iemand die eerst afwacht wat de ander gaat doen? Of kies je ervoor om eerst te verdedigen en van daar uit je strategie te bepalen. Hoe je jezelf ook vooraf inschat, je weet het pas wanneer de gong heeft geklonken en je ‘aan de slag gaat’!

Omdat hetgeen wat je doet grotendeels instinctief is, kun je ná een gevechtje pas weten wat je precies hebt gedaan. En natuurlijk is het afhankelijk van degene die tegenover je stond en je wellicht echt op scherp zette. Wat er ook gebeurd, er is veel informatie voorhanden over je eigen gedrag waar je mee kunt oefenen in gevechtjes met diverse collega’s. Direct zichtbaar is bijvoorbeeld of je je ruimte inneemt of dat juist niet doet.

Gedrag roept gedrag op

Elk gedrag heeft een effect op de ander en de feedback daarop maakt dat een bepaald gedragspatroon zichtbaar wordt. Boksclinics levert standaard voor ieder altijd een plezierige ervaring op. Gezamenlijk stappen de deelnemers ‘out the comfortzone’ en dat maakt de ervaring achteraf tot een gemeenschappelijke ervaring die als bijkomend  effect ook nog teambuildend is.

Hoe wordt een Clinic Boksen begeleid?

Een clinic boksen wordt door één of meerdere begeleiders uitgevoerd. Voor groepen tot 40 personen vindt de begeleiding plaats door Rob Rijk. Rob is een senior managementtrainer, heeft veel ervaring in het begeleiden van teams en heeft een aantal jaren gebokst als amateur op nationaal niveau.

Voor een clinic boksen waarvan de groep groter is dan 30 personen, werkt Rob samen met een collega trainer die eveneens veel ervaring heeft in het begeleiden van teams en minimaal 10 jaar ervaring heeft in de vechtsport. Als je interesse hebt om in een clinic met boksen te laten organiseren, neem dan contact met ons op.

Geverifieerd door MonsterInsights