Workshop Boksen als Metafoor

Boksen als Teamuitje of Teamontwikkeling

Een workshop met boksen als metafoor heeft niet als doel je te bekwamen in het boksen zelf, maar wordt georganiseerd om thema’s op het gebied van communicatie en samenwerking te verbeteren.
Boksen is een metafoor bij uitstek om gedrag in samenwerking zichtbaar en bespreekbaar te maken op een laagdremepige manier,

Tijdens de workshop gaan collega’s korte sparringsgevechtjes met elkaar aan, waarna  ervaringen worden gedeeld en wordt gereflecteerd wordt op het vertoonde gedrag.  

 

Opbouw workshop 

Na een korte kennismaking en uitleg over wat er tijdens het boksen tussen de oren gebeurt, worden afspraken gemaakt m.b.t. ieders veiligheid en verantwoordelijkheid.  Afhankelijk van de doelstelling
worden gelijk bokshandschoenen (inclusief binnenhandschoenen voor de hygiene)aangetrokken.  

Het praktijkdeel start met een korte instructie over bokshouding, stoten plaatsen en afweren en ontwijken. 
Na een speelse instructie van de basics gaan de deelnemers korte gevechtjes met elkaar aan waarna het vertoonde gedrag en het effect daarvan op de interactie centraal staat. De opgedane ervaringen worden gedeeld en deelnemers geven elkaar na een gevechtje feedback met tops en tips. Daarnaast vind ook feedback van de begeleider plaats.

Geverifieerd door MonsterInsights