Workshop Boksen

Een workshop met boksen als metafoor heeft niet als doel je te bekwamen in het boksen zelf, maar wordt georganiseerd om thema’s op het gebied van communicatie en samenwerking te verbeteren. Boksen is een metafoor bij uitstek om bijvoorbeeld ‘tegen-gedragsreacties’ inzichtelijk te maken en de ‘samen-gedragsreacties’ te laten ontdekken.  Tijdens een workshop boksen wordt met teamgenoten korte ‘gevechtjes’ aangegaan, waarna na ieder gevechtje ervaringen worden gedeeld en telkens gereflecteerd wordt op het vertoonde gedrag.  De ervaringen die worden opgedaan in tegen – en  samenwerken, zijn vaak herkenbaar is de dagelijkse praktijk en geven inzicht om gedragspatronen te veranderen.

Opbouw workshop met boksen als metafoor

Een workshop met boksen start met een korte kennismaking en uitleg over wat er tijdens het boksen tussen de oren gebeurt en zich dit in fysiek in uit. Vervolgens krijgen de deelnemers gelegenheid om hun eigen leerdoelstelling te formuleren of- als de doelstelling vooraf is duidelijk is, gelijk de bokshandschoenen aan te trekken waarbij instructie gegeven wordt  m.b.t. de veiligheid  en eigen verantwoordelijkheid.
Het praktijkdeel start met een korte instructie over bokshouding, stoten plaatsen en afweren en ontwijken.  Na een speelse instructie van de basics gaan de deelnemers korte gevechtjes aan waarbij het gedrag en effect van het gedrag tijdens het gevechtje centraal staat. De opgedane ervaringen worden gedeeld en deelnemers geven elkaar na een gevechtje feedback met tops en tips. Daarnaast vind ook feedback van de begeleider plaats.

Begeleiding boksen als workshop

De begeleiding van de workshop met boksen is in handen van Rob Rijk. Rob heeft vele jaren ervaring in het begeleiden van teams op het gebied van teamontwikkeling en teambuilding in zowel de profit-als not for profit sector. Hij heeft een achtergrond in de sport- en toegepaste psychologie en heeft een aantal jaren gebokst op nationaal niveau 

Lees meer over het aanbod van de workshops.